Thursday 19 February 2015

Action 3: Διερεύνηση του τοπικού περιβάλλοντος σε κάθε χώρα

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Teenager Today - European Citizen Tomorrow, έχουμε αναλάβει να καταγράφουμε δεδομένα που αφορούν τις κλιματικές συνθήκες στη χώρα μας. 

Κάθε 2η Δευτέρα, κάθε μήνα καταγράφουμε τη θερμοκρασία, υγρασία, φωτεινότητα και την ένταση του αέρα, στο σχολείο μας, δεδομένα τα οποία συγκεντρώνονται και καταγράφονται, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση της δραστηριότητας, να γίνει η σύγκριση με τα δεδομένα τα οποία αντίστοιχα συγκεντρώνουν και οι εταίροι μας στις χώρες τους, για να εντοπίσουμε ομοιότητες και διαφορές σε αυτόν τον τομέα.

Επίσης, πέρα από την καταγραφή των πιο πάνω στοιχείων, αποτυπώνουμε σε φωτογραφία την ενδυμασία των μαθητών, για να παρατηρήσουμε τη διαφοροποίηση της, ανάλογα με τις εποχές, καθώς επίσης και ένα φυτό στην αυλή του σχολείου μας, για να δούμε πως και αυτό αλλάζει.

Η δραστηριότητα αυτή θα ολοκληρωθεί μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημερομηνία έναρξης της, έτσι ώστε ημερολογιακά να καλυφθεί ένας ολόκληρος χρόνος. Αναμένεται να τελειώσει τον Ιανουάριο του 2016. 

Ευχαριστούμε τους μαθητές, Πάρη Πέτρου του Α1, τη Μαρία Ρουσσιά του Α3 και τη Σταυριανή Σωτηρίου του Α4, οι οποίοι με τη βοήθεια των καθηγητών τους της τέχνης κας. Μαρίας Ζεβλάρη-Κουδουνά  και Πληροφορικής Γιώργου Κεττίρη, ανέλαβαν τη διεκπεραίωση της συγκεκριμένης δραστηριότητας. 

Τα δεδομένα που συγκεντρώσαμε μέχρι σήμερα παρουσιάζονται στο πίνακα που ακολουθεί:



No comments:

Post a Comment